Konferenca 2016

 • Forumin publik Karta e Gjelbër – rimodelimi i zhvillimit ekonomik dhe kontekstet lokale
 • Konferenca ndërkombëtare shkencore me temë “Këshillimi Shkencor” dhe mbledhja e Asamblesë së Përgjithshme të Rrjetit Botëror të Akademive të Shkencave (InterAcademy Partnership, IAP)
 • Konferenca shkencore ndërkombëtare Shekulli i Kadaresë
 • Konferenca jubilare Dritëro
 • Konferenca shkencore ndërkombëtare 1000-vjetori i Shën Gjon Vladimirit
 • Konferenca Ndre Mjeda – në 150 vjetorin e lindjes
 • Konferenca shkencore 100-vjet nga vetëqeverimi i Korçës
 • Konferenca jubilare Adem Demaçi dhe letërsitë shqipe
 • Tribunë muzikologjike kushtuar jetës dhe krijimtarisë së kompozitorit Zeqirja Ballata
 • Konferencën Tish Daija – në 90-vjetorin e lindjes
 • Konferencën Kombëtare “Siguria e digave dhe menaxhimi i tyre”
 • Konferencën Shkencore “Putting Farmers First”
 • Konferencën shkencore nderkombëtare mbi Frutikulturën alternative
 • Konferencën e VII-të Ndërkombëtare “Information Systems and Technology Innovations: the New Paradigm for a Smarter Economy”
 • Forumi Shkencor “Dibra e Madhe dhe Radika”