• Shëtitorja Murat Toptani, Tiranë 1000, Albania
  • +355 4 2230305
In business since 1995

Seminare

Seminare dhe Leksione të Hapura

  1. Akademia e Shkencave, Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Natyrore të Universitetit të Tiranës organizoi në kuadër të programit “Edukimi në Shkencë” më 4 korrik 2017 në mjediset e Akademisë së Shkencave leksionin e hapur “The innovative technology on the environment quality using the moss survey”. Leksioni u mbajt nga i ftuari i nderit i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Emeritus prof. dr. Eiliv Steinnes, anëtar i Akademisë së Shkencave Teknike të Norvegjisë. Lexo më shumë…
  2. Akademik Prof. Dr Andrea Pieroni, anëtar nderi i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, zv. rektor i Universitetit të Gastronomisë së Torinos mbajti seminarin “New wine in old wine flasks? Of the importance of documenting traditional plant uses in Albania”. Lexo më shumë…
  3. Ditë të Informimit Shkencor
  4. Një kumtim i fizikanit Nuçi Panidha, në sallën e Bibliotekës Shkencore të Akademisë së Shkencave, rreth rezultateve të një pune teorike shumëvjeçare të tij mbi ekzistencën e Konstantes së Plank-ut, ngjalli interesimin e një grupi fizikanësh, të ftuar nga universitete dhe institucione të tjera të kërkimit shkencor në Shqipëri. Takimi u organizua nga Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike të Akademisë së Shkencave.
  5. Leksion i Hapur
  6. Në kuadër të Programit “Edukimi në Shkencë”, më 26 nëntor 2014, Seksioni i shkencave natyrore dhe teknike i Akademisë së Shkencave organizoi leksionin e hapur “The potential role of bacterial endotoxins on the etiopathogenesis of transmissible spongiform encephalopathies (TSEs)”, mbajtur nga prof. Burim N. Ametaj, DVM, PhD në Universitetin e Albertës, Kanada, Departamenti i Bujqësisë, Ushqimit dhe Shkencave të të Ushqyerit.
    Leksioni u mbajt në sallën e Bibliotekës së Akademisë së Shkencave, në një auditor me kërkues shkencorë, akademikë, specialistë, pedagogë të fushave të gjenetikës, veterinarisë, mjekësisë, mikrobiologjisë etj. Gjatë këtij takimi shkencor u zhvilluan diskutime në lidhje me bashkëpunime të mundshme e të rëndësishme, shkencore dhe praktike në të ardhmen ndërmjet institucioneve shqiptare e Universitetit të Albertës, Kanada.