Presidenti i Republikës, Bujar Nishani i akordoi akademikut Vasil S. Tole Titullin “Mjeshtër i madh” me motivacionin: “Për nivelin e lartë profesional dhe veprimtarinë e tij të vyer si kompozitor, etnomuzikolog e pedagog, duke kontribuuar në rritjen e dukshme e cilësore të muzikës shqiptare, si dhe në ruajtjen e vlerave të trashëgimisë kulturore të popullit tonë”. dt. 27/04/2017, nr. dekreti 10228.