Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Qendra Kërkimore  “NanoAlb”, që funksionon pranë  Akademisë së Shkencave të Shqipërisë organizon konferencën prestigjioze me pjesëmarrjen e 40 ligjëruesve, ku 20 ligjërues  janë nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut , me një gamë të gjerë kërkimesh aktuale në nanoshkencë dhe nanoteknologji, pas suksesit  të dy eventeve të fundit të organizuara në Shqipëri, TNT2021 dhe TNT nanoBalkan2022.

Nga datat 16-20 tetor 2023, Qendra Kërkimore NanoAlb me mbështetjen e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë do të organizojë edicionin e parë të Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan (NB2023), që po promovohet pas suksesit  të 2 eventeve të fundit të organizuara në Shqipëri, Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji (TNT2021)  dhe TNT nanoBalkan2022.

Në këtë konferencë do të marrin pjesë 40 ligjërues ku 20 janë nga Shqipëria, Kosova dhe  Maqedonia e Veriut. Ky takim i ri shkencor i nivelit të lartë synon të paraqesë një gamë të gjerë kërkimesh aktuale në Nanoshkencë dhe Nanoteknologji, si dhe politika të lidhura me to ose nisma të tjera si nanoAlb.

Kjo konvergjencë shkencore e nivelit të lartë premton të shpalos një panoramë të kërkimit të fundit që përfshin fushën e Nanoshkencës dhe Nanoteknologjisë. Për më tepër, ajo i kushtohet prezantimit të politikave kryesore dhe nismave katalitike siç është nanoAlb.

Ajo që e veçon NB2023 nuk është vetëm tradita e saj e pasur, por ambicia për të ofruar një platformë dinamike dhe ndërvepruese, në të njëjtën mënyrë si paraardhësit e tij të suksesshëm. Ajo synon të shërbejë si një lidhje për studiuesit, studiuesit dhe personazhet e industrisë, duke nxitur shkëmbimin e ideve dhe kultivimin e bashkëpunimeve transformuese.

Në qendër të vëmendjes së këtij eventi madhështor shkencor janë një sërë seancash tërheqëse që presin pjesëmarrësit. Ajo që spikat ndër të tjera janë një seri aktivitetesh që kjo konferencë ofron: një simpozium njëditor që hedh dritë në fushën e kërkimit të “Grafenit dhe 2DM”, duke ofruar një mundësi unike për të hulumtuar në thellësi të kufinjve të shkencës materiale; sesioni kushtuar “Takimit me redaktorët e Revistës Biosensors dhe Bioelectronic” premton të zbulojë ndërlikimet e botimit shkencor. Dhe për të mos humbur është sesioni “Projektet dhe Rrjetëzimi i së Ardhmes”, i gatshëm për të ndezur lidhje inovative dhe për të ndezur ide pioniere.

NanoBalkan 2023 organizohet nga Fondacioni Phantom (Phantoms Foundation) nga Spanja dhe nga Qendra Kërkimore NanoAlb me mbështetjen e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Gjithashtu, një rol kyç në mbështetjen e kësaj konference e ka Universiteti i Tiranës nëpërmjet projektit SUSNANO. 

Një vlerë e shtuar për NB2023 është pjesëmarrja e personazheve të njohur nga bota e shkencës. Aty shquajnë, Laureati i Nobelit në Fizikë në vitin 2010, Prof. Kostya Novoselov nga NUS Singapori, së bashku me figura të shquara si Joseph Wang nga Universiteti i Kalifornisë San Diego (UCSD), SHBA, i vlerësuar me vlerësime të shumta ndërkombëtare dhe një plejadë studiuesish të arrirë, janë gati të hapin siparin e këtij eventi me kumtesat e tyre.

Megjithatë, NB2023 nuk është vetëm një platformë për prezantime; është një përvojë gjithëpërfshirëse. Ky event ndërthuret me me aktivitete të njëkohshme, paralele, që premtojnë të pasurojnë përvojën, duke përfshirë:

Shkolla e NanoBiosensorëve: Një platformë e dedikuar për pjesëmarrësit që të nisin një udhëtim të të mësuarit të thellë dhe përmirësimit të aftësive brenda sferës së biosensorëve të bazuar në nanoteknologji.

Workshopi satelitor mbi menaxhimin e projektit: Një mundësi unike për të pranishmit që të përmirësojnë aftësitë e tyre të rëndësishme të menaxhimit të projektit, duke vendosur skenën për udhëheqje transformuese.

Seminari i Katërt i Bashkëpunimit ndërmjet Shqipërisë, Japonisë dhe Spanjës: Një dëshmi e përkushtimit ndaj bashkëpunimit ndërkombëtar, ky seminar shërben si një rrugë për nxitjen e marrëdhënieve ndërkufitare dhe shkëmbimit të njohurive.

Workshopi mbi Biosensorët e Qëndrueshëm Bazuar në Nanoteknologji (SUSNANO): Një eksplorim i aspekteve kritike të qëndrueshmërisë dhe potencialit të ardhshëm të biosensorëve dhe pjesë e projektit TWINNING SUSNANO.

Workshopi i Parë Satelitor Shqipëri-Itali-Spanjë mbi Nanomjekësinë: Një platformë e dedikuar për diskutimin e gjallë dhe avancimin e fushës në zhvillim të nanomjekësisë, duke kapërcyer kufijtë gjeografikë.

Komiteti organizativ NB2023 pret me padurim kontributet e paçmueshme, njohuritë e thella dhe lidhjet bashkëpunuese që janë të destinuara të dalin nga Konferenca Ndërkombëtare NanoBalkan e këtij viti.

Për informacione të mëtejshme mbi këtë event të rëndësishëm, ju lutemi vizitoni:  https://www .nanobalkanconf.com/2023/