Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Zgjerimi i Akademisë së Shkencave me anëtarët ë rinj dhe avancimi në titullin akademik të dy të tjerëve ka patur jehonë edhe në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Akademia e Shkencave zgjerohet me anëtarë të rinj.

Përfundon procesi i zgjedhjes dhe shpallet rezultati i votimit

Akademia e Shkencave zgjerohet me anëtarë të rinj.

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Fjala e Kryetarit të Akademisë së Shkencave Akademik Skënder Gjinushi

Luan Omari

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Presidenti Meta vlerëson akademikun

Luan Omari

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Ismail Kadare

Akademia e Shqipërisë propozon Ismail Kadarenë për çmimin Nobel në letërsi

Ismail Kadare

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

JNTS PAPERS

JOURNAL OF NATURAL AND TECHNICAL SCIENCES (JNTS) - 2019 (2), Vol. XXIV (49)

JNTS PAPERS

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

3-rd International Workshop on recent LHC Physics results and related topics

 

 

Akademia e Shkencave e Shqipërisë zhvilloi në datat 10–12 tetor 2018 veprimtarinë shkencore “3-rd International Workshop on recent LHC Physics results and related topics” në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave të Natyrës të Universitetit të Tiranës; CERN-in; institutet e fizikës bërthamore të Francës dhe të Italisë; me Universitetin Politeknik të Barit dhe me mbështetjen e ambasadave të Italisë, Francës dhe Zvicrës, si dhe të Institutit të Kulturës Italiane në Tiranë.


Nisma e kësaj veprimtarie të përbashkët shkencore të fizikanëve shqiptarë me CERN-in, (Qendra Europiane për Kërkime Bërthamore), i takon Ludwik Dorbrzynski-t dhe Daniel Denegri-t, profesorë të shkollave të mëdha të Parisit dhe njëkohësisht kontribuues të rëndësishëm në eksperimentet e CERN-it. Me anë të përfaqsueve të tyre ata morrën kontakt me fizikanin shqiptar, Artan Boriçi, në atë kohë në CERN. Kështu, më 8 tetor 2012 në sallën e Rektoratit të Universitetit të Tiranës u zhvillua një takim ku u planifikua që në 2014-n, në Universitetin e Shkodrës, të zhvillohet Workshop-i i parë, që në përfundim të tij arriti edhe në nënshkrimin e marrëveshjes së parë ndërmjet qeverisë shqiptare me CERN-in.

 

Klikoni për të lexuar informacionin e plotë rreth kësaj veprimtarie shkencore. 

 

https://indico.cern.ch/event/Tirana2018