Dita e Kujtesës

Më 27 janar Akademia e Shkencave do të mbajë veprimtarinë  “Empati në kohë rreziku: Shqiptarët dhe hebrenjtë para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore”

Akademia e Shkencave e Shqipërisë në Ditën e Kujtesës do të organizojë veprimtarinë: “Empati në kohë rreziku: Shqiptarët dhe hebrenjtë para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore”

Veprimtaria do të mbahet më 27 janar 2022, ora 11.00, në sallën “Aleks Buda” dhe do të çelet nga Kryetari i Akademisë së Shkencave akad. Skënder Gjinushi.

Gjatë kësaj veprimtarie do të shfaqet filmi dokumentar “The Jewish History of Albania” (Historia e hebrenjve të Shqipërisë) (11 minuta) dhe do të mbahet një ekspozitë dokumentare-fotografike me burime arkivore në bashkëpunim me  Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave.

Linku:https://us02web.zoom.us/j/89140951559?pwd=VWJLZ0huSTBwVlR2cnJVeCs2cHB0dz09

Meeting ID: 891 4095 1559    Passcode: 838286