Dita e albanologjisë në Kinë – Përurime botimesh dhe projektesh


Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Seksioni i shkencave shoqërore dhe albanologjike, organizuan – Dita e albanologjisë në Kinë – Përurime botimesh dhe projektesh (Me pjesëmarrjen e albanologeve prof. dr. Chen Fenghua dhe prof. dr. Ke Jing), në sallën “A. Buda” të Akademisë së Shkencave, më 31 tetor 2018.Pranë Universitetit të Studimeve Ndërkombëtare të Pekinit (BFSU), i njohur shkurt me emrin “Bei-Wai”, që do të thotë “Pekin-1”, funksionon e vetmja katedër albanologjie në gjithë kontinentin aziatik.E themeluar në vitin 1961, kjo katedër është në të njëjtën kohë njësi shkencore universitare, qendër kërkimore shkencore dhe bord përkthimesh e botimesh.