Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Kryeministri akad. Denkov përshëndet marrëveshjen

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

NanoBalkan 2023 Conference

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Tirana, 19-20 Shtator 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Tre projektet madhore të albanologjisë paraqiten në Shkup

 

***

Dita e Akademisë në javën e veprimtarive shkencore në nderim të 115-vjetorit të Kongresit të Manastirit.

I pranishëm ministri i arsimit dhe shkencës i MV z. Jeton Shaqiri, pjesëmarrje e gjerë e përfaqësuesve të botës intelektuale akademike dhe universitare shqiptare.

Read more...

Prof. dr. Ke Jing vlerësohet me diplomën e anëtarit të nderit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

 

Sot në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë në sallën “Aleks Buda” u zhvillua ceremonia e dorëzimit të diplomës së anëtarit të nderit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Prof. dr. Ke Jing, albanologe, studiuese e letërsisë, gjuhës, identitetit dhe kulturës shqiptare; drejtuese projektesh albanologjike; përkthyese e letërsisë shqipe në gjuhën kineze.

 

***

 

Read more...

Fjala e Kryetarit të Akademisë së Shkencave akad. Skënder Gjinushi në konferencën kushtuar 115-vjetorit të lindjes së Eqrem Çabejt, organizuar nga Fakulteti i Gjuhëve të Huaja i UT

 

***

 

Read more...