100-vjetori i lindjes/Akademia e Shkencave do të mbajë veprimtarinë: Skënder Anamali - një themelues i arkeologjisë shqiptare

Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Seksioni i Shkencave Shoqërore dhe Albanologjike, Komisioni i përhershëm i histori-arkeologjisë, në bashkëpunim edhe me Institutin e Arkeologjisë më 7 maj 2021, ora 11.00, do të zhvillojnë veprimtarinë:

Skënder Anamali – një themelues i arkeologjisë shqiptare. Në 100-vjetorin e lindjes.

Do të mbajnë kumtesa:

Akad. Myzafer Korkuti: Skënder Anamali,mësuesi, kolegu, miku i arkeologëve të rinj

Profesor Neritan Ceka, Skënder Anamali ndër katër manjifikët e arkeologjisë shqiptare

Profesor Luan Përzhita: Skënder Anamali si iniciator i kërkimeve në fushën e arkeologjisë arbërore

Prof. Gëzim Hoxha: Arkeologjia e periudhës romake në Shqipëri; kontribut i prof. Skënder Anamalit

Veprimtaria do të mbahet në Akademinë e Shkencave, me pjesëmarrje fizike dhe online.

Zoom Meeting:

https://us02web.zoom.us/j/87068564233?pwd=TWY4MVdmTFBjYWRpQ3NhVHg1WWhHUT09

Meeting ID: 870 6856 4233

Passcode: 869705