Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

10 nëntor 2022, ora 10.00, në "Tirana International Hotel"

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

1972 - 10 tetor - 2022

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

2022 TNT nanoBalkan

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

Konferenca e shumëgjuhësisë/ Shkup 2020

 

 

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë, në Republikën e Maqedonisë së Veriut, si një dukuri gjithnjë e më sunduese në qytetërimin evropian e botëror

 

Kjo konference ka për qëllim të trajtojë sfidat e zbatimit të ligjit të përdorimit të gjuhës në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Zbatimi i çdo ligji, veçanërisht ai i gjuhëve në shtetet multietnike, varet më së pari nga vullneti politik dhe shkalla e emancipimit të shoqërisë.

 

Po botojmë më poshtë përshëndetjen e z. Skënder Gjinushi, kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Lexoni fjalën e Prof. Skender Gjinushi