Konferenca e shumëgjuhësisë/ Shkup 2020

 

 

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë, në Republikën e Maqedonisë së Veriut, si një dukuri gjithnjë e më sunduese në qytetërimin evropian e botëror

 

Kjo konference ka për qëllim të trajtojë sfidat e zbatimit të ligjit të përdorimit të gjuhës në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Zbatimi i çdo ligji, veçanërisht ai i gjuhëve në shtetet multietnike, varet më së pari nga vullneti politik dhe shkalla e emancipimit të shoqërisë.

 

Po botojmë më poshtë përshëndetjen e z. Skënder Gjinushi, kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Lexoni fjalën e Prof. Skender Gjinushi