In memoriam

 

2021

 

 

Artan Boriçi

 

Akad. Skënder Gjinushi: Me largimin nga jeta të Artan Boriçit humbëm një përfaqësues të dijes që i kishte të rrallë shokët në brezin e tij

 

Shkencëtari i talentuar, akademik i asociuar, prof. Artan Boriçi përcillet me homazhe dhe nderime nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë

 

Ndahet nga jeta në moshën 56-vjeçare fizikani, profesori i talentuar dhe njeriu i shkëlqyer akad. asoc. Artan Boriçi

 


 

Petraq Petro

 

Kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Skënder Gjinushi: “Petraq Petro ishte një mendje aktive, krijuese dhe rikrijuese. Zgjedhja e tij në jetë ishte një zgjedhje sfide”

 

Ndahet nga jeta në mënyrë të parakohshme anëtari i Akademisë së Shkencave, akad. Petraq Petro


 

2020

 

 

Moikom Zeqo

 

Lexo: Ndahet nga jeta poeti, publicisti, studiuesi i trashëgimisë shpirtërore dhe materiale të popullit shqiptar, eruditi Moikom Zeqo


 

 

Panajot Boga

 

Lexo: Ndahet nga jeta profesor Panajot Boga, një prej figurave themeltare të mjekësisë shqiptare


 

Maks Velo

 

Lexo: Ndahet nga jeta Maks Velo!


 

 

Gudar Beqiraj

 

Lexo: Ndërroi jetë në mënyrë të papritur akademiku Gudar Beqiraj

 

Lexo: Ngushëllimet për humbjen e akademikut Gudar Beqiraj (1948-2020)


 

 

Agron Fico

 

Lexo: Ndërron jetë studiuesi i njohur Agron Fico, "profesori që u mësoi shqip kinezëve dhe amerikanëve"