Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Kryeministri akad. Denkov përshëndet marrëveshjen

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

NanoBalkan 2023 Conference

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Tirana, 19-20 Shtator 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

 

E enjte, 10 nëntor 2022, ora 10.00, në "Tirana International Hotel", salla "Balsha".

 

***

 

 

Fjalë rasti dhe përshëndetje:

 

Akad. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave (Fjala e hyrjes);

 

Akad. Mehmet Kraja, Kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës (Fjalë përshëndetjeje);

 

Prof. dr. Valbona Toska (Maqedoni e Veriut);

 

Prof. dr. Emil Lafe (Shqipëri);

 

Z. Artan Grubi, Zëvendëskryeministër i parë i Maqedonisë së Veriut (Fjalë përshëndetjeje)

 

Akad. Matteo Mandalà (Itali);

 

Akad. Jani Thomai (Shqipëri);

 

Sh. T. Albin Kurti, Kryeministër i Republikës së Kosovës (Fjalë përshëndetjeje);

 

Akad. Rexhep Qosja (Kosovë);

 

Sh. T. Edi Rama, Kryeministër i Republikës së Shqipërisë (Fjalë përshëndetjeje);

 

Sh. T. Bajram Begaj, President i Republikës së Shqipërisë (Fjalë përshëndetjeje).

 

Ekspozitë dokumentare Nga alfabeti te drejtshkrimi kushtuar 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit, përgatitur nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave.