Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Kryeministri akad. Denkov përshëndet marrëveshjen

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

NanoBalkan 2023 Conference

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Tirana, 19-20 Shtator 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

1972 - 10 tetor - 2022

 ***

 

 

Akademia e Shkencave e Shqipërisë që nga themelimi i saj më 10 tetor të vitit 1972 u kthye në një qendër elitare të zhvillimit të kërkimit shkencor, krahas veprimtarisë kërkimore universitare, duke e shtrirë veprimtarinë e saj në të gjitha fushat e dijes. 

 

Festimet jubilare të 50-vjetorit të themelimit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë do të zgjasin tre ditë nga data 9 deri më 11 tetor 2022

 

Ditën e dielë më 9 tetor do të bëhet pritja e delegacioneve akademike që vijnë nga rajoni e Europa. 

Në orën 19.00 do të mbahet një shfaqje baleti në Teatrin e Operës. 

 

Në ditën e dytë të kremtimit, më 10 tetor 2022, ditën e hënë, veprimtaritë do të nisin që në orët e para të mëngjesit si më poshtë:  

 

Ora 9.00: - Ceremoni nderimi pranë busteve të dy akademikëve themelues Aleks Buda dhe Eqrem Çabej (vendosje buqetash me lule).

 

Ora 10.00: - Konferencë jubilare kushtuar 50-vjetorit të themelimit të Akademisë së Shkencave (në sallën plenare të Kuvendit të Shqipërisë):

 

• Fjala e mirëseardhjes nga znj. Lindita Nikolla, Kryetare e Kuvendit të Shqipërisë;

• Fjala e rastit nga akad. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë;

1. Fjalë përshëndetëse nga akad. Mehmet Kraja, Kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës;

2. Fjalë përshëndetëse nga znj. Evis Kushi, Ministre e Arsimit dhe Sportit;

3. Fjalë përshëndetëse nga Presidenti i ALLEA-s akad. Antonio Loprieno;

4. Fjala e Sh. T. Edi Rama, Kryeministër i Shqipërisë;

• Mbyllja e konferencës.

 

Ora 11.00 - Foto zyrtare e 50-vjetorit (para selisë së Kuvendit të Shqipërisë).

Ora 11.05 - Zbulimi i pllakës së nderimit kushtuar Asamblesë së parë të Akademisë së Shkencave (në sallën Aleks Buda).

Ora 11.10 - Shfaqja e dokumentarit 50 vjet Akademi e Shkencave e Shqipërisë (në sallën “Aleks Buda”).

 

Ora 17.00 - Pritje e kryetarëve të delegacioneve akademike ardhur nga rajoni dhe Europa nga Sh. T. Bajram Begaj, President i Republikës së Shqipërisë (në mjediset e institucionit të Presidentit të Republikës së Shqipërisë).

 

Ora 19.00 - Pritje e koktej në hotel Plaza;

- Ceremoni e dhënies së diplomave të mirënjohjes dhe titujve të nderit personaliteteve të shquara në shkencë; 

- Koncert festiv nga formacioni orkestral Academia “Albanica”;

- Koktej

 

Ditën e martë më 11 tetor 2022: 

Përcjellja e delegacioneve.

 

Mund ta ndiqni online në linkun: 

https://us02web.zoom.us/j/87911845084...

Meeting ID: 879 1184 5084

Passcode: 109817

 

Lexoni Programin e 50 vjetorit.