Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Kryeministri akad. Denkov përshëndet marrëveshjen

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

NanoBalkan 2023 Conference

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Tirana, 19-20 Shtator 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

 

Zgjerimi i Akademisë së Shkencave me anëtarët ë rinj dhe avancimi në titullin akademik të dy të tjerëve ka patur jehonë edhe në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës. 

 

 

Në një telegram urimi që Akademik Mehmet Kraja, kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, i dërgon Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, thotë se me kënaqësi morëm lajmin e zhvillimit të suksesshëm të zgjedhjes dhe avancimit të anëtarëve të rinj të Akademisë së Shkencave, proces i rëndësishëm ky për punën e këtij organi pretigjioz të kulturës e shkencës shqiptare.

 

Më lejoni, vijon urimi i akademik Mehmet Krajës, që, në emër të Akademisë së Shkencës dhe Arteve të Kosovës, t’iu uroj zgjedhjen dhe avancimin anëtarëve të rinj, duke iu dëshiruar sukses në punën kërkimore-shkencore, në ngritje të prestigjit të isntitucionit, të shtetit dhe të kombit shqiptar.

 

Me këtë rast, përfundon urimi, shpreh bindjen e thellë se bashkëpunimi i dy akademive tona në të ardhmen do të vazhdojë dhe do të marrë hov të ri, në realizimin e projekteve dhe synimeve tona të përbashkëta.

 

Me respekt, 

 

Akademik Mehmet Kraja

 

Kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Artve të Kosovës.