Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Kryeministri akad. Denkov përshëndet marrëveshjen

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, akademik Nikolai Denkov, pret në një takim Kryetarin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushin

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

NanoBalkan 2023 Conference

Nga datat 16 deri 20 tetor 2023 vjen në Tiranë edicioni i parë i Konferencës Ndërkombëtare NanoBalkan 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Tirana, 19-20 Shtator 2023

Partnering for excellence - partnering for Europe

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Konferenca për shtyp

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje,as shuarje të ASA-s, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Profesor Ismet Elezi sot feston 100-vjetorin e lindjes

 

Akademia e Shkencave uron përzemërsisht dijetarin erudit Ismet Elezi, në ditën e 100-vjetorit të lindjes.

 

 

Me një veprimtari të gjatë prej afro tetë dekadash, Ismet Elezi është një kontribuues i jashtëzakonshëm në disa fusha, para së gjithash në antropologjinë etnojuridike, së cilës i kushtoi dy veprat e tij të jetës: "E drejta zakonore penale e shqiptarëve" dhe "E drejta zakonore e Labërisë". Ismet Elezi është një figurë qendrore e drejtësisë shqiptare jo vetëm si profesor universiteti e formues brezash të tërë, që e kanë admiruar dhe e admirojnë, që me të drejtë krenohen si nxënës të tij. Ai ka një rol të rëndësishëm edhe si veprimtar në sistemin e drejtësisë e në institucione të tjera. Në detyrat që ka ushtruar, me cilësinë e ekspertit, ai ka gjurmën e tij edhe në procesin e ligjbërjes.

 

Për meritat e tij të shquara profesionale, njerëzore e qytetare Akademia e Shkencave i ka akorduar profesor Ismet Elezit titullin e "Nderit" të saj, mirënjohja më e lartë institucionale.

 

Urimi ynë është që profesori ynë i dashur të jetojë gjatë e gjatë, me shëndet të mbarë e mendje të mprehtë, për gëzim të vet, të atij që e mbushi jetën me qëllime të larta, që në vitet e rinisë antifashiste; me suksese të vlerësuara lart brenda dhe veçanërisht jashtë vendit; për gëzim të familjes dhe miqve; të botës akademike shqiptare.

 

Akademia e Shkencave