Veprimtari Jubilare

90-vjetori i lindjes. Akademia e Shkencave organizon më 31 mars 2021, ora 11.00, konferencën jubilare kushtuar kompozitorit Pjetër Gaci
Akademik Bahri Beci përshëndet kryetarin e Akademisë së Shkencave dhe pjesëmarrësit në veprimtarinë jubilare për 85-vjetorin e lindjes së tij dhe promovimin e librit “L’union linguistique balkanique à la lumière des données de la langua albanaise”
Akad.Gjinushi: Vepra e akad.Becit, qoftë në dialektologjinë sinkronike, qoftë në atë diakronike, është prova më e mirë se te dijetari i vërtetë vetëdija shkencore është ajo që garanton pagabueshmërinë dhe jetëgjatësinë e rezultateve
85-vjetori i akad. Bahri Becit: Mbahet veprimtaria shkencore, ku promovohet libri i tij “Lidhja gjuhësore ballkanike nën dritën e të dhënave të gjuhës shqipe” në gjuhën frënge, botim i Akademisë së Shkencave
Akademia e Shkencave organizon në 85-vjetorin e lindjes së akademikut Bahri Beci një veprimtari shkencore - jubilare dhe promovimin e botimit të tij të fundmë “L’UNION LINGUISTIQUE BALKANIQUE À LA LUMIÈRE DES DONNÉES DE LA LANGUE ALBANAISE”
Kryesia e Akademisë së Shkencave uroi sot për ditëlindjen arkeologun e njohur prof. dr. Neritan Ceka, kryetar i komisionit të përhershëm të historisë dhe arkeologjisë
Akademia e Shkencave e Shqipërisë do të organizojë veprimtarinë shkencore “Ismail Kadare, shkrimtar shqiptar në letërsinë botërore” në nderim të 85-vjetorit të akademikut Ismail Kadare
Në 85- vjetorin e lindjes së Artistit të Popullit, Dhimitër Anagnosti
112-vjetori i mbajtjes së Kongresit të Manastirit
Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari