Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Konferenca e përbashket shkencore mbi Ballkanin Perëndimor

Në vijim të iniciativës së Kancelares Merkel, konkretizuar në Konferencën Ndërqeveritare mbi Ballkanin Perëndimor në Berlin, gusht 2014, Akademia Kombëtare Gjermane Leopoldina, organizoi Konferencën e Përbashkët Shkencore për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Konferenca u zhvillua më 16 korrik 2015 në qytetin Halle, ku ndodhet selia e Akademisë Leopoldina. Më 17 korrik 2015, takimi vijoi në Kancelarinë Federale në Berlin. Morën pjesë kryetarët e akademive kombëtare të shkencave dhe kryetarët ose përfaqësues të konferencave të rektorëve të Shqipërisë (përkatësisht akad. Muzafer Korkuti dhe prof. dr. Dhori Kule), Austrisë, Bosnjë-Hercegovinës, Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi, Sllovenisë, Kroacisë e Italisë. Të pranishëm ishin edhe përfaqësuesit diplomatikë të vendeve pjesëmarrëse, si dhe të Francës, që është përfshirë në iniciativën për Ballkanin Perëndimor. Me ftesë të fondacionit Humbold, u bënë pjesë e konferencës dhe e diskutimeve, studiues të njohur nga vendet e Ballkanit Perëndimor, në cilësi personale. Ky takim mendohet të jetë fillimi i një serie konsultimesh të përbashkëta dhe formave të tjera të bashkëpunimit për periudhën 2015-2018 e më tej.


Kliko për të lexuar më shumë...


Kliko për të lexuar deklaratën përfundimtare...


Konference website


Akad Korkuti signing at Leopoldina

Copyright information: “Markus Scholz for the Leopoldina”JSC Chancellery

Copyright information: “Markus Scholz for the Leopoldina”JSC Leopoldina

Copyright information: “Markus Scholz for the Leopoldina”JSC Leopoldina Session

Copyright information: “Markus Scholz for the Leopoldina”Discussions Leopoldina

Copyright information: “Markus Scholz for the Leopoldina”