Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

 

Veprimtaria “Konferencë shkencore me rastin e 95-vjetorit të lindjes të akademik Mentor Përmeti”, organizuar në sallën “Aleks Buda” të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë (9 dhjetor 2015), me fokus përkushtimin dhe kontributin e dhënë nga akad. Mentor Përmeti në arsimin e lartë, kërkimin shkencor dhe ngritjen e drejtimin e institucioneve të rëndësishme në fushën e bujqësisë. Në konferencë ishin të ftuar akademikë, pedagogë, kërkues, specialistë, studentë nga institucione të ndryshme në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe diasporë.

Konferencën e hapi akad. Salvatore Bushati, kryetar i SShNT dhe më pas konferencën e përshëndetën kryetari i Akademisë së Shkencave së Shqipërisë akad. Muzafer Korkuti dhe prof. dr. Shukri Fetahu nga Universiteti “Hasan Prishtina”, Kosovë. Referatin kryesor me titull “Veprimtaria shkencore dhe akademike e akademikut Mentor Përmeti në shërbim të vendit dhe të brezave të ardhshëm” e mbajti prof. dr. Fetah Elezi, Universiteti Bujqësor i Tiranës.

Në konferencë e morën fjalën edhe shumë pjesëmarrës, ish-studentë dhe kolegë të akad. Mentor Përmetit. Me anë të një video-regjistrimi, konferencën e përshëndeti nga jashtë vendit, edhe prof. dr. Andrea Shundi. Në fund, konferencën e përshëndeti e bija e akad. Mentor Përmeti, znj. Mira Përmeti Gjyrezi, e cila solli për të pranishmit disa fakte të jetës e veprës së Profesorit, të shkencëtarit, që deri ditën e fundit të tij iu përkushtua shkencave bujqësore.

Po kështu edhe veprimtaria: Konferencë e promovimit në shkencë “Kushtuar kontributit të akademikut Mentor Përmeti në arsimin e lartë, kërkimin shkencor dhe ngritjen e drejtimin e institucioneve të rëndësishme në fushën e bujqësisë” organizuar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave (11 dhjetor 2015) ishte një tubim i rëndësishëm shkencor, ku ishin të ftuar akademikë, pedagogë, kërkues, specialistë, studentë nga institucione të ndryshme në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe diasporë.