Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Kryetari i ASH

Akademik Muzafer Korkuti

Kryetar


Akademik Muzafer KORKUTI


Detyrat e Kryetarit të Akademisë së Shkencave


CV e shkurtër


Prof. dr. i shkencave historike. Akademik. Specialist i Prehistorisë dhe Arkeologjisë Prehistorike të Shqipërisë. Kreu studimet e larta në degën e Historisë në UT (1962) dhe nga ai vit filloi punën në sektorin e arkeologjisë të Institutit të Historisë e të Gjuhësisë. Veprimtaria e tij është përqendruar kryesisht në gjurmimin dhe njohjen e kulturave të neolitit e të eneolitit në Shqipëri, si dhe të kulturës ilire. Ka drejtuar gërmime në shumë qendra të rëndësishme prehistorike e protohistorike si në: Tren, Dunavec, Vashtëmi, Burim, Cakran, Patos, Bënjë, Katundas, Kolsh, Çetush, Gradec e Konispol. Drejtor i Institutit të Arkeologjisë (1982–1992; 1998–2006); kryeredaktor i revistës “Iliria” (1971–1975; 1986–1991; 1998–2002); 2009-2010 zëvendëskryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë; 2014 e në vazhdim kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Anëtar i Komitetit të Përhershëm të Shkencave Pre/ Protohistorike Botërore (1986); anëtar korrespondent i Institutit Gjerman të Arkeologjisë (1986). Është dekoruar me Urdhrin “Mjeshtër i Madh”. Lexo më shumë