Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Samiti i II-të i Diasporës

 

U mbajt nga datat 28 shkurt - 2 mars Samiti i II-të i Diasporës organizuar nga Ministria e Diasporës nën kujdesin e Këshillit të Ministrave në bashkëpunim me institucionet qeveritare, ato universitare dhe Akademinë e Shkencave të Shqipërisë dhe organizmave ndërkombëtarë që veprojnë në Shqipëri. Në këtë aktivitet Akademia e Shkencave e Shqipërisë prezantoi në një pavion të sajin në mjediset e Samitit, veprimtaritë e saj shkencore dhe botuese duke paraqitur shumë interes për diasporën shkencore në veçanti. Akad. prof. Salvatore Bushati si përfaqësues i Akademisë së Shkencave zhvilloi takime me pjesëmarrës në Samit: me arbëreshë të Italisë, diasporën shkencore në Mbretërinë e Bashkuar dhe Greqi dhe me organizmat e huaja që veprojnë në Shqipëri. Interes pati gjithashtu dhe Televizioni Shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar, ALBUK për të cilin akademiku dha një intervistë mjaft interesante për veprimtarinë që kryen Akademia e Shkencave, misionin e saj, realizimet për vitin 2018, lidhjet e saj me Diasporen Shkencore në Itali, Greqi, Gjermani, Australi e vende të tjera nga ata vinin, por dhe objektivat e veprimtarive me Diasporën në Botë. Prof. Bushati në takimet me ta theksoi se Akademia e Shkencave e ka prioritet të saj lidhjen me Diasporën në përgjithësi e me Diasporen Shkencore në veçanti me synim transferimin e dijeve në Shqipëri. Prurjet e Diaspores Shkencore sjellin teknologji të reja, të cilat kontribuojnë në ngritjen e nismave shkencore e prodhuese, spin off-eve, njësive e ndërrmarrjeve prodhuese e më gjerë, duke rritur treguesit e zhvillimit ekonomik, por dhe të vendeve të punes e më gjerë.