Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Akademik Selaudin BEKTESHI

Selaudin BEKTESHI
Fusha: Mjekësi


Akademik Selaudin BEKTESHI

Selaudin BEKTESHI (1917–2003). Mjek pediatër, profesor, akademik. Lindi në Shkodër, ku kreu dhe Kolegjën saveriane (shih). Ndoqi studimet e larta dhe u specializua për pediatri në Torino (1937–1944). Mori pjesë në Luftën ANÇ duke shërbyer si mjek në Divizionin V S të UNÇSh. Qe përgjegjës i sektorit të Mbrojtjes së shëndetit të nënës dhe fëmijës në Ministrinë e Shëndetësisë (1945–1948), përgjegjës i pavijonit të Pediatrisë në Spitalin Civil të Tiranës (1948–1960), drejtor i Spitalit të Pediatrisë në Tiranë (1960–1969). Ndërkohë qe përgjegjës i klinikës universitare të Pediatrisë (1956) dhe përgjegjës i katedrës së Pediatrisë në Fakultetin e Mjekësisë të UT (1959–1988). S.B. është themeluesi i hematologjisë pediatrike në Shqipëri. Botoi monografitë “Puerikultura” (1948), “Probleme të demografisë në Shqipëri” (1960), “Fruthi në Shqipëri” (1974) si dhe tekstin “Pediatria” (1974, dy vëllime). Ka marrë “Çmimin e Republikës” të shkallës së parë.