Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Marrëveshja e bashkëpunimit

Nënshkruhet Memorandumit i Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë Austriake të Shkencave

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

10 nëntor 2022, ora 10.00, në "Tirana International Hotel"

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

1972 - 10 tetor - 2022

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

2022 TNT nanoBalkan

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

Akademia e Shkencave dhe Komisioni Ndërkombëtar i Baladave organizojnë Konferencën e 50-të Botërore të Baladave në Tiranë e Gjirokastër

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

Telegram ngushëllimi nga Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës

 

Prishtinë, më 16 prill 2023

 

Drejtuar: Kryesisë së Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

 

Telegram ngushëllimi nga Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës

 

Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës mori me pikëllim lajmin e hidhur për ndarjen nga jeta të akademikut, prof. dr. Bashkim Resuli, anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë si dhe pedagog dhe udhëheqës në Shërbimin Universitar të Gastro-Hepatologjisë në Tiranë.

 

Akademik Resuli ka dhënë kontribut domethënës në Katedrën e Sëmundjeve të Brendshme dhe në Shërbimim e Gatro-Hepatologjisë prandaj ndarja e tij nga jeta paraqet humbje të thellë për familjen, Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, Universitetin e Tiranës dhe për shkencën kombëtare në kuadër të lëmisë së tij.

 

Prandaj në këto çaste të vështira, bashkë-ndjejmë në këtë dhimbje me familjarët dhe të afërmit, si dhe gjithë kolegët dhe bashkëpunëtorët nga Akademia e Shkencave të  Shqipërisë dhe Universiteti i Tiranës.

I përhershëm qoftë kujtimi i tij!

 

Në emër të Seksionit të Shkencave të Natyrës dhe në emër të Kryesisë së Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës.

Fetah Podvorica, anëtar korrespondent i ASHAK dhe anëtar i jashtëm i ASHSH

Sekretar i Seksionit të Shkencave të Natyrës së ASHAK

 

***

Programi ceremonisë