Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

10 nëntor 2022, ora 10.00, në "Tirana International Hotel"

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

1972 - 10 tetor - 2022

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

2022 TNT nanoBalkan

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

Akademia e Shkencave dhe Komisioni Ndërkombëtar i Baladave organizojnë Konferencën e 50-të Botërore të Baladave në Tiranë e Gjirokastër

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Skënder Gjinushi i akordon Dhimitër Paskos "Nderi i Akademisë"

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Anastas Angjeli

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti dekoron Akademikun

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Dhimitër Haxhimihali

Presidenti dekoron Akademikun

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Shpallen anëtarët e redaksisë qendrore të “Enciklopedisë shqiptare”

 

***

 

 

 

U mbajt sot më 12 dhjetor 2022 konferenca për mediat për shpalljen redaksisë qendrore të “Enciklopedisë shqiptare”, në praninë e dy kryetarëve, Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë akademik Skënder Gjinushi dhe kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës akademik Mehmet Kraja.

 

Shpallja e anëtarëve të redaksisë u deklarua nga akad. Shaban Sinani, sekretar shkencor i Akademisë së Shkencave.

 

Redaksia qendrore e “Enciklopedisë shqiptare” përbëhet nga këta anëtarë:

 

Akademik Skënder Gjinushi- Kryetar i ASHSH

Akademik Mehmet Kraja- Kryetar ASHAK

Akademik Dhimitër Haxhimihali- ASHSH

Akademik Rexhep Ismajli - ASHAK

Akademik Marenglen Verli- ASHSH

Akademik Nexhat Daci - ASHAK,

Akademik Shaban Sinani - ASHSH

Akademik Jusuf Bajraktari - ASHAK

Akademik Rauf Dhomi - ASHAK

Prof. dr. Aljula Jubani - ASHSH,

Prof. Valbona Toska - Maqedoni e Veriut

 

Akad. Skënder Gjinushi dhe akad. Mehmet Kraja, gjatë pyetjeve që bënë gazetarët, folën për bashkëpunimin mes dy akademive dhe arritjet në hartimin e “Enciklopedisë shqiptare”, punën e bërë deri më sot dhe standardet shkencore mbi të cilat po hartohet kjo enciklopedi.  

 

Enciklopedia shqiptare përfshin gjithë hapësirën mbarëshqipëtare në Ballkan dhe diasporat arbëreshe.

 

Struktura e redaksisë është e përbërë nga strukturat qendrore dhe vendore, ku krahas 11 anëtarëve të redaksisë qendrore të “Enciklopedisë shqiptare” janë ngritur sipas fushave përkatëse 30 redaksi në Shqipëri dhe 30 në Kosovë për hartimin e “Enciklopedisë shqiptare”.