Akademia e Shkencave e Shqipërisë nderon akad. Petrit Gaçen

Akademia e Shkencave e Shqipërisë nderon akad. Petrit Gaçen, themelues dhe epinom i kardiokirurgjisë shqiptare

Akademia e Shkencave e Shqipërisë nderon akad. Petrit Gaçen

Kryetari i Seksionit të Shkencave Shoqërore dhe Albanologjike

Zgjidhet kryetari i Seksionit të Shkencave Shoqërore dhe Albanologjike

Kryetari i Seksionit të Shkencave Shoqërore dhe Albanologjike

Qendra e Botimeve Albanologjike e Enciklopedike

Ngrihet pranë Akademisë së Shkencave Qendra e Botimeve Albanologjike e Enciklopedike

Qendra e Botimeve Albanologjike e Enciklopedike

Forumi i dytë

Akademia e Shkencave ka mbajtur sot forumin e tretë shkencor "Pandemia e shkaktuar nga Covid-19 dhe përballimi i saj në Shqipëri”

Forumi i dytë

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Çelet Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji

Personalitete të shkencës dhe politikës shqiptare dhe asaj botërore përshëndesin veprimtarinë më të madhe shkencore që mbahet këto ditë në Tiranë

Çelet Konferenca Ndërkombëtare e Tendencave në Nanoteknologji

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Akademik Nazim Gruda zgjidhet anëtar nderi i Akademisë së Shkencave Bujqësore dhe Pyjore të Rumanisë

***

 

Akademia e Shkencave Bujqësore dhe Pyjore “Gheorghe Ionescu - Șisești” me seli në Bukuresht, Rumani, njofton që në mbledhjen e fundit të Asamblesë së Përgjithshme të saj ka zgjedhur si anëtar nderi (Honorary Member) akademikun nga Shqipëria, Nazim Gruda.

 

Akademia e Shkencave Bujqësore dhe Pyjore të Rumanisë do të jetë një nga organizatorët e Simpoziumit të 9-të të Evropës Juglindore për perimet dhe pataten në vitin 2023.

 

Zoti Gruda, punon e jeton në Gjermani e njihet në qarqet profesionale si ekspert i hortikulturës. Ai është Kryetar i Grupit të Punës të Shoqatës Ndërkombëtare të Shkencave të Hortikulturës për Evropën Juglindore; kryetar i Grupit të Punës të Organizatës Ndërkombëtare të Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO) për prodhimin në serra të Europës Juglindore; përfaqësues i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë në Unionin e Akademive Europiane për Shkencat e Aplikuara të Bujqësisë, Ushqimit dhe Natyrës dhe përfaqësues alternativ në Grupin e Punës të Federacionit të Akademive Europiane të Shkencave dhe Humaniteteve (ALLEA) në Fushën e Shkencave Evropiane, etj.

 

Prof. Dr. Nazim S. Gruda është akademik i asociuar (2008) dhe anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë që nga viti 2012. Veç saj ai është anëtar korrespondent i Akademisë më të vjetër në botë për bujqësinë, mjedisin dhe ushqimin “Academia dei Georgofili”, Itali dhe “Shkencëtar i shquar” i Akademisë së Shkencave kineze.

 

Në vlerësimin e fundit të kryer nga ekspertet e Universitetit të Stanfordit në SHBA 2021, ai hyn në 2% të shkencëtarëve më me ndikim në botë “World’s Top 2% Scientists”.