Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

10 nëntor 2022, ora 10.00, në "Tirana International Hotel"

Konferencë jubilare në nderim të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

1972 - 10 tetor - 2022

50-VJETORI I THEMELIMIT TË AKADEMISË SË SHKENCAVE TË SHQIPËRISË

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

2022 TNT nanoBalkan

Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

Akademia e Shkencave dhe Komisioni Ndërkombëtar i Baladave organizojnë Konferencën e 50-të Botërore të Baladave në Tiranë e Gjirokastër

Baladat dhe audienca në kohë dhe hapësirë, 1-5 shtator 2022

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Kryetari i Akademisë së Shkencave, akad. Skënder Gjinushi i akordon Dhimitër Paskos "Nderi i Akademisë"

“Mitrush Kuteli, shkrimtari, studiuesi, përkthyesi” në 115-vjetorin e lindjes

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Anastas Angjeli

Dekorimi nga Presidenti

Presidenti dekoron Akademikun

Presidenti Meta dekoroi me titullin “Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” akademikun Dhimitër Haxhimihali

Presidenti dekoron Akademikun

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Profesor Ismet Elezi sot feston 100-vjetorin e lindjes

 

Akademia e Shkencave uron përzemërsisht dijetarin erudit Ismet Elezi, në ditën e 100-vjetorit të lindjes.

 

 

Me një veprimtari të gjatë prej afro tetë dekadash, Ismet Elezi është një kontribuues i jashtëzakonshëm në disa fusha, para së gjithash në antropologjinë etnojuridike, së cilës i kushtoi dy veprat e tij të jetës: "E drejta zakonore penale e shqiptarëve" dhe "E drejta zakonore e Labërisë". Ismet Elezi është një figurë qendrore e drejtësisë shqiptare jo vetëm si profesor universiteti e formues brezash të tërë, që e kanë admiruar dhe e admirojnë, që me të drejtë krenohen si nxënës të tij. Ai ka një rol të rëndësishëm edhe si veprimtar në sistemin e drejtësisë e në institucione të tjera. Në detyrat që ka ushtruar, me cilësinë e ekspertit, ai ka gjurmën e tij edhe në procesin e ligjbërjes.

 

Për meritat e tij të shquara profesionale, njerëzore e qytetare Akademia e Shkencave i ka akorduar profesor Ismet Elezit titullin e "Nderit" të saj, mirënjohja më e lartë institucionale.

 

Urimi ynë është që profesori ynë i dashur të jetojë gjatë e gjatë, me shëndet të mbarë e mendje të mprehtë, për gëzim të vet, të atij që e mbushi jetën me qëllime të larta, që në vitet e rinisë antifashiste; me suksese të vlerësuara lart brenda dhe veçanërisht jashtë vendit; për gëzim të familjes dhe miqve; të botës akademike shqiptare.

 

Akademia e Shkencave