Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Zgjerimi i Akademisë së Shkencave me anëtarët ë rinj dhe avancimi në titullin akademik të dy të tjerëve ka patur jehonë edhe në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Konferencë ndërkombëtare

"Gjeoshkenca dhe inxhinieria e tërmeteve, sfidat e Ballkanit Perëndimor"

Konferencë ndërkombëtare

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Fjala e Kryetarit të Akademisë së Shkencave Akademik Skënder Gjinushi

Luan Omari

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Presidenti Meta vlerëson akademikun

Luan Omari

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Ismail Kadare

Akademia e Shqipërisë propozon Ismail Kadarenë për çmimin Nobel në letërsi

Ismail Kadare

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Ribotimi i librit të ri

Akademia e Shkencave e Shqipërisë riboton librin " Sizmiciteti, Sizmoteknika dhe vlerësimi i rrezikut sizmik në Shqipëri"

Ribotimi i librit të ri

Workshop " NanoAlb & Industrial App

Akademia e Shkencave e Shqipërisë, në bashkëpunim me Ministrin e Shtetit pë Mbrojtjen e Sipërmarrjes, zhvilloi sot workshop-in "NanoAlb & Industrial Applications”.

Workshop

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Kongresi XII i AIESEE

 

Po mbahet Kongresi XII i AIESEE në Bukuresht, Rumani.

 

Seanca e parë e punës në Kongresin XII iu kushtua albanologjisë dhe lidhjeve të saj me sllavistikën, romanistikën, helenistikën dhe shkenca të tjera.

Referuan: akad. Victor Friedman, prof. Pettya Assenova, prof. Catherine Rudin, prof. Ekaterina Trpomanova, dr. Christina Markou, dr. Bilyana Mihaylova, prof. Artur Karasinski, prof. Irena Sawicka (senior researcher), Dana-Mihaela Zamfir.

 

Morën pjesë me diskutime prof. Joachim Matzinger, prof. Helmut Schaller, prof. Alexander Novik dhe të tjerë. U trajtuan probleme të gjuhësisë ballkanike, historike, krahasimtare.


Gjatë Kongresit do të paraqiten mbi 20 kumtesa për çështjet shqiptare. Akademia e Shkencave e Shqipërisë përfaqësohet nga akademike Floresha Dado, kryetare e seksionit të shkencave shoqërore ealbanologjike dhe nga akademiku i asociuar Shaban Sinani, sekretar i këtij seksioni.


Një stendë me botimet e Akademisë së Shkencave do të qendrojë e hapur gjatë gjithë ditëve të zhvillimit të kongresit.