Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Zgjerimi i Akademisë së Shkencave me anëtarët ë rinj dhe avancimi në titullin akademik të dy të tjerëve ka patur jehonë edhe në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës uron kolegët në Tiranë

Akademia e Shkencave zgjerohet me anëtarë të rinj.

Përfundon procesi i zgjedhjes dhe shpallet rezultati i votimit

Akademia e Shkencave zgjerohet me anëtarë të rinj.

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Fjala e Kryetarit të Akademisë së Shkencave Akademik Skënder Gjinushi

Luan Omari

Luan Omari

Ceremoni solemne me rastin e 95-vjetorit të lindjes së akademik Luan Omari, Presidenti Meta vlerëson akademikun

Luan Omari

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Krijohet pranë Akademisë së Shkencave Njësia kërkimore e përkohshme e Bioteknologjisë dhe Gjenetikës

Njesia kerkimore e Bioteknologjise dhe Gjenetikes

Ismail Kadare

Akademia e Shqipërisë propozon Ismail Kadarenë për çmimin Nobel në letërsi

Ismail Kadare

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

Në Shkup të Maqedonisë u mbajt Konferenca triditore kushtuar dygjuhësisë, tregjuhësisë, shumëgjuhësisë

Konferenca e shumëgjuhësisë/Shkup 2020

JNTS PAPERS

JOURNAL OF NATURAL AND TECHNICAL SCIENCES (JNTS) - 2019 (2), Vol. XXIV (49)

JNTS PAPERS

 

REAGIMI SHKENCOR KUNDER COVID19

Seksioni i Shkencave Natyrore dhe Teknike miraton kandidaturat për titujt “akademik” dhe “akademik i asociuar” të ASH-së

Koncert Diaspora Artistike dhe Shkencore - SHBA

 

Akademia e Shkencave e Shqipërisë në bashkëpunim me Ministrinë e Diasporës, organizon koncertin e Diasporës Artistike dhe Shkencore - SHBA. Pjesëmarrës do të jenë Dr. Redi Llupa (piano, SHBA - Shqipëri) dhe Dr. Juan Sebastian Delgado (violonçel, Kanada-Argjentinë).

Pianisti shqiptar Dr. Llupa, i cili është pjesë e kërkuesve shkencorë të Diasporës Shqiptare, është gjithashtu dhe ambasador i muzikës së vendit të tij.

Në program përfshihen kompozimet e Manuel de Falla, Claude Vivier, Fazıl Say, Tonin Harapi, Vasil S. Tole, Thomas Simaku, Marcelo Nisinman dhe Astor Piazzolla. Disa prej këtyre veprave do të jenë jo vetëm premierë shqiptare, por edhe premierë botërore.

Koncerti zhvillohet ditën e dielë, më datë 8 shtator 2019, ora 19:00, në sallën "Aleks Buda" të Akademisë së Shkencave.

 

Klikoni për të lexuar ftesën me programin dhe informacione të mëtejshme.